Çökertme Kebabı / Bodrum

Çökertmeden çıktım da Halil’ im aman başım selamet...

         Rota Bodrum  yemekde Çökertme Kebabı.Her ne kadarda adı kebap olsada birçoğumuzun bildiği kebapla alakası yoktur. Çökertme Kebabı, Çentik Kebabı ya da diğer adı ile Bodrum Kebabı diye anılır.

     Zemininde patates kızartması üstünde yaprak doğranmış bonfile et ve domatesli yoğurtlu sos.İsteğe göre bu sos sarımsaklıda olabiliyor.Bu kebabda en önemli ayrıntı etin önceden marine edilmesi.Et severler bonfilenin ne kadar yumuşak olduğunu bilirler bide üstüne güzel bir marinasyonla bonfile lokuma döner. Bodrumda değişik mekanlarda farklı farklı yapılsada özünde bonfile kulanılması kalitesini arttırıyor.Bazı işletmeler bonfile yerine dananın farklı kısımlarında kullanıyor fakat bu etin sert olmasını ve lezzetinin biraz azaltıyor.Kırmızı et sevmeyenler için tavuklusuda mevcut.

     Çökertme kebabını Bodrum-Türkbükündeki Bobdrum Mantıda yedik.Patates kızartması,sos,yoğurt herşey  gayet başarılıydı fakat etin tadında birşey eksikti .Yemek yediğimiz 4 kişide birbirinden etkilenmeden aynı fikirde bulustu,eksik olan ne derseniz hala bilmiyoruz :)  . Ama patetesin inceliği ve çıtırlığı gerçekten harikaydı,başka mekanlarda bu tazelik ve inceliği bulamadık.Çökertme kebabı yiyecekseniz Bodrum Mantı en iyi 3 seçenekden biri diyebilirim.

       Başka ne yiyelim diye sesli düşünüyordukki  görevli arkadaş bide mantı verelim dedi.Tam ne alaka diye soracaktım ‘‘Bodrum’un mantısıda meşhurdur onunda tadına bakın’’ dedi.Bende bu cümle ile bir yaşıma daha girmiş oldum.Evet Bodrum’um mantısıda meşhurmuş (Kayserililer duysa ağlarlar :) ).Bize hem Çıtır Bihter hemde normal mantıdan oluşan karışık mantı getirdi.Normal mantının tadı güzeldi fakat Çıtır Bihter’i (Kıtır Mantı) anlatmak istiyorum.Çıtır Bihter (Kıtır mantı) daha önce deneyimlediğimden biraz farklı olarak daha küçükdü, çıtırlık ve lezzet gayet yerinde,etide lezzetliydi.Çıtır Bihter çökertmeden sonra muhakkak denemeniz gereken bir tat diye düşünüyorum.Mantı sevmeyen biri olarak kıtır mantı bana mantıyı sevdirdi derim.(Dahaönceki Kıtır Mantı yazıma buradan ulaşabilirsiniz).Ve son olarak ikram olarak gelen Şarap soslu kağıt helva arası dondurmadan bahsetmek istiyorum.Kağıt helvayı sevmem ama Şarap o kadar güzel tat katmış ki , şarabın hafif acı tadı dondurma ve helva ile kırılmış,ağzınızda farklı bir mayhoşluk bırakıyor.

    Birazda mekandan bahsedersek Bodrum Mantı Türbükü Sahilde deniz manzarasında,ağaçlar içinde gayet sıcak bir yer.Gece gittiğimiz için fotoğraflardan çok anlaşılmayabilir ama manzara harika.Bize servis yapan arkadaşlar gerçekten çok sevecen,hızlı ve gülüryüzlüydü.

     Hesap konusunda bir uyarım olacak hesabınıza %10 garsoniye ekleniyor tabi bu hesabın en altında kalan kısıma yazıldığı için dikkat etmezseniz gözden kaçabiliyor.Fark etmezseniz üstüne birde bahşiş veririsiniz.Garsoniye parasını takdire bırakılmadan fikse bağlanmasını ve ödemeye mecbur bırakılmasını art niyetli bir davranış olarak görüyorum. Neden ekliyorsunuz diye sorduğumuzda işletmeler maaş vermiyorlar buda bizim geçim kaynağımız diye acı bir açıklaması var.Tabiki burada çalışanlara fazla birşey diyemiyorsunuz.Bu uygulamayı yapan işletmeler personel maliyetini  ne yazıkkı bizlere yıkıyorlar.Bu uygulama ile karşılaştığım bir çok yerde uygulamanın yanliş olduğunu söylerim.
    
Bodrum Mantı lezzeti ile fethettiği gönlümü hesap olayı ile biraz kaybetti diyebilirim.

Fiyatlar İstanbul’a göre yüksek Bobrum’a göre normal seviyelerde.

Çökertme Kebabı 24 Tl
Çıtır Bihter 19
Mantı 18 Tl
Köfte 20-23 Tl
Çorba 8 Tl
İçecekler 7 Tl

Adres :

Bodrum Mantı

Bodrum/Türbükü
























Yorumlar