Çökertmeden çıktım da
Halil’ im aman başım selamet...
Rota Bodrum yemekde Çökertme Kebabı.Her ne kadarda adı
kebap olsada birçoğumuzun bildiği kebapla alakası yoktur. Çökertme Kebabı, Çentik Kebabı ya da diğer adı ile
Bodrum Kebabı diye anılır.
Zemininde patates kızartması üstünde
yaprak doğranmış bonfile et ve domatesli yoğurtlu sos.İsteğe göre bu sos
sarımsaklıda olabiliyor.Bu kebabda en önemli ayrıntı etin önceden marine
edilmesi.Et severler bonfilenin ne kadar yumuşak olduğunu bilirler bide üstüne
güzel bir marinasyonla bonfile lokuma döner. Bodrumda değişik mekanlarda farklı
farklı yapılsada özünde bonfile kulanılması kalitesini arttırıyor.Bazı
işletmeler bonfile yerine dananın farklı kısımlarında kullanıyor fakat bu etin
sert olmasını ve lezzetinin biraz azaltıyor.Kırmızı et sevmeyenler
için tavuklusuda mevcut.
Çökertme kebabını Bodrum-Türkbükündeki
Bobdrum Mantıda yedik.Patates kızartması,sos,yoğurt herşey gayet başarılıydı fakat etin tadında birşey
eksikti .Yemek yediğimiz 4 kişide birbirinden etkilenmeden aynı fikirde
bulustu,eksik olan ne derseniz hala bilmiyoruz :) . Ama patetesin inceliği ve çıtırlığı gerçekten
harikaydı,başka mekanlarda bu tazelik ve inceliği bulamadık.Çökertme kebabı
yiyecekseniz Bodrum Mantı en iyi 3 seçenekden biri diyebilirim.
Başka ne yiyelim diye sesli
düşünüyordukki görevli arkadaş bide
mantı verelim dedi.Tam ne alaka diye soracaktım ‘‘Bodrum’un mantısıda meşhurdur
onunda tadına bakın’’ dedi.Bende bu cümle ile bir yaşıma daha girmiş oldum.Evet
Bodrum’um mantısıda meşhurmuş (Kayserililer duysa ağlarlar :) ).Bize hem Çıtır Bihter hemde normal mantıdan oluşan
karışık mantı getirdi.Normal mantının tadı güzeldi fakat Çıtır Bihter’i (Kıtır
Mantı) anlatmak istiyorum.Çıtır Bihter (Kıtır mantı) daha önce
deneyimlediğimden biraz farklı olarak daha küçükdü, çıtırlık ve lezzet gayet yerinde,etide
lezzetliydi.Çıtır Bihter çökertmeden sonra muhakkak denemeniz gereken bir tat
diye düşünüyorum.Mantı sevmeyen biri olarak kıtır mantı bana mantıyı sevdirdi derim.(Dahaönceki Kıtır Mantı yazıma buradan ulaşabilirsiniz).Ve son olarak ikram olarak
gelen Şarap soslu kağıt helva arası dondurmadan bahsetmek istiyorum.Kağıt
helvayı sevmem ama Şarap o kadar güzel tat katmış ki , şarabın hafif acı tadı
dondurma ve helva ile kırılmış,ağzınızda farklı bir mayhoşluk bırakıyor.
Birazda mekandan bahsedersek Bodrum Mantı Türbükü Sahilde deniz
manzarasında,ağaçlar içinde gayet sıcak bir yer.Gece gittiğimiz için fotoğraflardan
çok anlaşılmayabilir ama manzara harika.Bize servis yapan arkadaşlar gerçekten
çok sevecen,hızlı ve gülüryüzlüydü.
Hesap konusunda bir uyarım olacak
hesabınıza %10 garsoniye ekleniyor tabi bu hesabın en altında kalan kısıma
yazıldığı için dikkat etmezseniz gözden kaçabiliyor.Fark etmezseniz üstüne
birde bahşiş veririsiniz.Garsoniye parasını takdire bırakılmadan fikse
bağlanmasını ve ödemeye mecbur bırakılmasını art niyetli bir davranış olarak
görüyorum. Neden ekliyorsunuz diye sorduğumuzda işletmeler maaş vermiyorlar
buda bizim geçim kaynağımız diye acı bir açıklaması var.Tabiki burada
çalışanlara fazla birşey diyemiyorsunuz.Bu uygulamayı yapan işletmeler personel
maliyetini ne yazıkkı bizlere
yıkıyorlar.Bu uygulama ile karşılaştığım bir çok yerde uygulamanın yanliş
olduğunu söylerim.
Bodrum Mantı lezzeti ile fethettiği gönlümü
hesap olayı ile biraz kaybetti diyebilirim.
Fiyatlar İstanbul’a göre
yüksek Bobrum’a göre normal seviyelerde.
Çökertme Kebabı 24 Tl
Çıtır Bihter 19
Mantı 18 Tl
Köfte 20-23 Tl
Çorba 8 Tl
İçecekler 7 Tl
Adres :
Bodrum Mantı
Bodrum/Türbükü
Adres :
Bodrum Mantı
Bodrum/Türbükü
Yorumlar