Göz yanılır,damak asla.
Piknikde yada bir retauranta
tavuk hep ikinci plandadır.As solist kırmızı et as solistden önce çıkan
sanatçıda tavukdur.İstisnai durumlar olsada bu hep böyledir.
Başrolun
tavukda olduğu bir yer var mı ?
Tabiki var. MEŞHUR KANATÇI HAYADAR’IN YERİ.İstanbullu
birçok kişinin bildiği bilmesede adını duyduğu bir yerdir . Site çalışmalarıma
başladığımda öncelikli yerlerden biriydi MEŞHUR KANATÇI HAYADAR’IN
YERİ.Adından da anlayacağımız üzere tavuk yiyeceksek İstanbul’daki bir kaç
adresden biridir.Bir çok kanatçı olsada,lider isim Kanatçı Haydar dan başlayalım
dedik.
Bu sorunun cevabı ,özel sosları ve ızgara süresinin iyi ayarlanması .Izgara ustaları çok iyi bilir, ızgara yaparken öyle bir zaman vardır ki
bu süreyi aşarsan et kurur,önce alırsan et çiğ kalır ayrıca ızgarada soslu etleri pişirirken sosun yanıp etin
pişmemesi de ayrı bir sorundur.Kanatlarda tarifi gizli tutulan özel bir sos kullanılıyor.Bu
sos kanatlara öyle bir tat veriyorki yedikçe yiyorsunuz.Kanatların terbiyesini de
bu sosda bekleterek yaptıklarıdan dolayı
sos tavuğun her bölgesine işliyor ve lezzetlendiriyor. Pişiriken
ustaların sık yaptığı çizik atma işlemi, kanatın dışı yanmadan içinin pişmesini
sağlıyor.
Tavuklar sıcacık geldiği
için çıtır çıtır oluyor,benim gibi dayanamayıp hemen yerseniz dilinizi
yakarsınız :)) . Ama gidince hak
vereceksiniz tavuklar gelince bekleyemiyorsunuz .Kanatlar o kadar lezzetliki bir prosiyonla
yetinmeyeceğizi garanti ederim.Ben 2 porsiyon yedim.
Tavukları
soslu ekmek (pişirilirken tavuğun bıraktığı yağ&sos ikilisi ),köz biber ve
köz domates ile servis ediyorlar, tavsiyem ekmeği fazla kaçırmamanız.Tavuk
sevmeyenler için köfte seçeneği olsada tavukdan başka birşey yemeyin derim.Biz
1 porsiyonda köfte söyledik fakat bunu tadımlık olsun diye ,bahsetmeye
gerek yok. Ufak ama ilginç bir bilgi, bu lezzetli kanatarı elle yiyenler
ellerini silmek için peçete ile uğraşmıyorlar masada el silmek için ıslak
bezler var bunu bazı ızgara restaurantlarında denk gelmiştim bu servis gayet
akıllıca.
Ortam olarakda gayet sıcak
bir yer,çalışanlarda gayet güleryüzlü.Yaz olduğu için açık kısımda oturduk bu kısım ferah bir yer, kış için kapalı kısımda var.Çocuklu aileler için oyun
parkı ve çocuklarla oyun oynayan ikide görevli mevcut.
1
Porsiyon kanatta 8 adet var.Kanatlların küçük boy olmadığını belirtelim,gayet etli.1 Porsiyon köftede 6 adet var.Meyvalar ikram ediliyor.(Kavun hariç) Merak
edenler için mekanda içkide sunuluyor.Yemek servis için yaklaşık 10-15
dakika bekledik.Bu süre yoğun zamanlarda biraz artabiliyormuş.
1 Porsiyon Kanat
16 Tl
1 Porsiyon Köfte
14 Tl
Salata 6 Tl
Caçık 6 Tl
Kavun 5 Tl
Ayran&Kola 3 Tl
100’lük Rakı 110 Tl
70’lik Rakı 98 Tl
Meşhur
Kanatçı Haydar’ın Yeri
Adres: Mahmutbey Cad. Depo Durağı No:371 (Gelişim
Hastanesi Yanı)
Kocasinan / İstanbul
Tel: 0212 5505130
Özel Not : Kanatçı Haydar olarak tanınan Haydar Asan’dır.Biz Mahmutbey Cad. Depo Durağı No:371 (Gelişim Hastanesi Yanı) yanındaki yere gittik fakat Kanatçı Haydar olarak tanınan kişinin farklı bir işletmesi varmış.Edindiğimiz bilgiye göre Haydar Asan önceleri bizim gittiğimiz işletmenin hissedarlarındanmış,sonrasında ayrılarak kendi adına başka bir açmış.
Yorumlar