Meşhur Kanatçı Haydar'ın Yeri

Göz yanılır,damak asla.              
  Piknikde yada bir retauranta tavuk hep ikinci plandadır.As solist kırmızı et as solistden önce çıkan sanatçıda tavukdur.İstisnai durumlar olsada bu hep böyledir.
Başrolun tavukda olduğu bir yer var mı ?
               Tabiki var. MEŞHUR KANATÇI HAYADAR’IN YERİ.İstanbullu birçok kişinin bildiği bilmesede adını duyduğu bir yerdir . Site çalışmalarıma başladığımda öncelikli  yerlerden biriydi MEŞHUR KANATÇI HAYADAR’IN YERİ.Adından da anlayacağımız üzere tavuk yiyeceksek İstanbul’daki bir kaç adresden biridir.Bir çok kanatçı olsada,lider isim Kanatçı Haydar dan başlayalım dedik.
                Nedir burayı bu kadar meşhur yapan. Bir kebap restaurantında yapılan kanattan farkı nedir ?
          Bu sorunun cevabı ,özel sosları ve ızgara süresinin iyi ayarlanması .Izgara ustaları çok iyi bilir, ızgara yaparken öyle bir zaman vardır ki bu süreyi aşarsan et kurur,önce alırsan et çiğ kalır ayrıca  ızgarada soslu etleri pişirirken sosun yanıp etin pişmemesi de ayrı bir sorundur.Kanatlarda tarifi gizli tutulan özel bir sos kullanılıyor.Bu sos kanatlara öyle bir tat veriyorki yedikçe yiyorsunuz.Kanatların terbiyesini de bu sosda bekleterek yaptıklarıdan dolayı  sos tavuğun her bölgesine işliyor ve lezzetlendiriyor. Pişiriken ustaların sık yaptığı çizik atma işlemi, kanatın dışı yanmadan içinin pişmesini sağlıyor.
Tavuklar sıcacık geldiği için çıtır çıtır oluyor,benim gibi dayanamayıp hemen yerseniz dilinizi yakarsınız :)) . Ama gidince hak vereceksiniz tavuklar gelince bekleyemiyorsunuz .Kanatlar  o kadar lezzetliki bir prosiyonla yetinmeyeceğizi garanti ederim.Ben 2 porsiyon yedim.
                Tavukları soslu ekmek (pişirilirken tavuğun bıraktığı yağ&sos ikilisi ),köz biber ve köz domates ile servis ediyorlar, tavsiyem ekmeği fazla kaçırmamanız.Tavuk sevmeyenler için köfte seçeneği olsada tavukdan başka birşey yemeyin derim.Biz 1 porsiyonda köfte söyledik fakat bunu tadımlık olsun diye ,bahsetmeye gerek yok. Ufak ama ilginç bir bilgi, bu lezzetli kanatarı elle yiyenler ellerini silmek için peçete ile uğraşmıyorlar masada el silmek için ıslak bezler var bunu bazı ızgara restaurantlarında denk gelmiştim bu servis gayet akıllıca.
Ortam olarakda gayet sıcak bir yer,çalışanlarda gayet güleryüzlü.Yaz olduğu için açık kısımda oturduk bu kısım ferah bir yer, kış için kapalı kısımda var.Çocuklu aileler için oyun parkı ve çocuklarla oyun oynayan ikide görevli mevcut.
                1 Porsiyon kanatta 8 adet var.Kanatlların küçük boy olmadığını belirtelim,gayet etli.1 Porsiyon köftede 6 adet var.Meyvalar ikram ediliyor.(Kavun hariç) Merak edenler için mekanda içkide sunuluyor.Yemek servis için yaklaşık 10-15 dakika bekledik.Bu süre yoğun zamanlarda biraz artabiliyormuş.
 Fiyat bilgileri
1 Porsiyon Kanat  16 Tl
1 Porsiyon Köfte  14 Tl
Salata  6 Tl
Caçık  6 Tl
Kavun 5 Tl
Ayran&Kola 3  Tl
100’lük Rakı 110 Tl
70’lik Rakı 98 Tl

Meşhur Kanatçı Haydar’ın Yeri
Adres: Mahmutbey Cad. Depo Durağı No:371 (Gelişim Hastanesi Yanı)
Kocasinan / İstanbul
Tel: 0212 5505130
Özel Not : Kanatçı Haydar olarak tanınan Haydar Asan’dır.Biz  Mahmutbey Cad. Depo Durağı No:371 (Gelişim Hastanesi Yanı) yanındaki yere gittik fakat Kanatçı Haydar olarak tanınan kişinin farklı bir işletmesi varmış.Edindiğimiz bilgiye göre Haydar Asan önceleri bizim gittiğimiz işletmenin hissedarlarındanmış,sonrasında ayrılarak kendi adına başka bir açmış.





















Yorumlar