Milli yemeğimiz nedir diye sorsak herhalde büyük bir çoğunluk
KEBAP der.Tabi bu konu hala tartışılıyor kimine göre kurufasulye,kimine göre
döner.Kebap denilince akla Adana gelir.Kebap neden burada lezzetli diye soran
birkaç kişi ‘’acaba kullandığımız malzemeden mi ‘’ diye düşünüp tüm malzemeleri
Adana’dan getirtip kebap yaptırmışlar.Usta Adana’lı malzeme Adana’dan, ama yine
aynı lezzeti tutturamamışlar.Neden neden diye düşünürken biri HAVA demiş.Yollanıp
aynı usta ile Adana ya gitmişler ve usta kebabın orada yapmış sonuç harika.
Adana’nın
havasının farklı olduğunu kabul ediyorum.Adanada ki kadar lezzetli kebap yiyebileceğiniz
,birde kendince bir kebap icat eden bir mekana gittik.
Bu seferki MOLA yerimiz ÜMİT USTA TARİHİ ADANA KEBAPÇISI .Bir
mekana gittiğimde özellikle o mekanın farklı bir yemeği varsa onun tadına bakarım.Menüde dikkatimi
çeken Aras Usta Kebab'ını(Bu kebapbı özellikle belirtmeniz gerekiyor aksi halde size metrekik kebap getiriyorlar) denemek
istedim.Bu özel kebabı beyti &bonfile eti beraber ızgara yaparak servis
ediyorlar yani yediğiniz etin bir yüzü
bonfile bir yüzü beyti kabap, zemininde ise nar ekşili soğan, biber ve domates var.Kebap
olarak oldukça başarılı fakat benim mest eden bonfile et ile kıymanın oluşturduğu birliktelik bir yandan
kıyma,bir yandan et tadı doyma duyumun ölmesine neden oldu yedikçe yedim, bide
üstüne sarımsak tadı,offff dedik.Birçok yerde kebap denemem oldu ama bu seferki gerçekten farklıydı.Benim gibi kebap
sevenler için mükemmel bir tat.Bu özel kebabın tadına baktığınızda emin olun
sıradan bir kebap yememiş olacaksınız.Yolu İstanbul-Kozyatağı mevkisine
düşenlerin bu kebabı yemelerini öneriyorum.Ölmeden
yenecek 10 kebaptan biri diyebilirim.
Bu
spesiyal o kadar lezzetliydiki öncesinde yediğimiz pastırmalı humus ile kaşarlı
mantarı unuttuk, unutalım zaten bu kebabın yanında onlardan bahsedersek
haksızlık etmiş oluruz.
Mekandan ayrılırken ustaya teşekkür ettikten sonra nacizane küçük bir
tavsiyede bulundum.’’Bu kadar güzel bir kebap nar ekşili soğanla servis
edilememeli bu kebab tabakda tek başına
servis edilecek kadar iddalı’’ dedim.Yemeğinin tadına güvenen ustlar için sunum
ikinci plandadır.Bence bu lezzet kesinlikle tek servis edilmeliki duyularımız
farklı tatlar arasında gidip gelmeden sadece kebabın tadını varmalı.Bu spesiyal
bu övgülerden fazlasını hak ediyor.Unutmadan söyleyelim masaya getirilen bazı meze
ve meyve ikramı bizzat usta tarafından yapılıyor.Biz bi tatil günü gittik
ve kalabalık değildi.Eğer kalabalık
zamandada bu şekilde bir ilgi varsa gerçekten takdir edilir.
Fiyat
konusuna gelirsek 2 Kişilik Spesiyal + fındık lahmacun + içli köfte + 1 Humus+ 1
Kaşarlı Mantar + Çiğköfte + Ezme + 2 İçecek + Meyva için 90 TL hesap ödedik.Aras Usta Kebap menüde kişi başı 25 TL yazıyordu.Garson arkadaş
size ikram yaptık desede biz pek hissetmedik yani yediğimiz içtimizin parasını
ödedik.Fiyatlar makul ne çok pahalı nede çok ucuz.
Aras Usta
Kebap 25 TL
İçecekler 3 TL
Şakacı sokak No 28 Kozyatağı Kadıköy İstanbul Tel 0216 380 63 00
Gökberk Ö.
Yorumlar