Ümit UstaTarihi Adana Kebap


Milli yemeğimiz  nedir diye sorsak herhalde büyük bir çoğunluk KEBAP der.Tabi bu konu hala tartışılıyor kimine göre kurufasulye,kimine göre döner.Kebap denilince akla Adana gelir.Kebap neden burada lezzetli diye soran birkaç kişi ‘’acaba kullandığımız malzemeden mi ‘’ diye düşünüp tüm malzemeleri Adana’dan getirtip kebap yaptırmışlar.Usta Adana’lı malzeme Adana’dan, ama yine aynı lezzeti tutturamamışlar.Neden neden diye düşünürken biri HAVA demiş.Yollanıp aynı usta ile Adana ya gitmişler ve usta kebabın orada yapmış sonuç harika.
       Adana’nın havasının farklı olduğunu kabul ediyorum.Adanada ki kadar lezzetli kebap yiyebileceğiniz ,birde kendince bir kebap icat eden bir mekana gittik.
Bu seferki MOLA yerimiz ÜMİT USTA TARİHİ ADANA KEBAPÇISI .Bir mekana gittiğimde özellikle o mekanın farklı bir yemeği  varsa onun tadına bakarım.Menüde dikkatimi çeken Aras Usta Kebab'ını(Bu kebapbı özellikle belirtmeniz gerekiyor aksi halde size metrekik kebap getiriyorlar) denemek istedim.Bu özel kebabı beyti &bonfile eti beraber ızgara yaparak servis ediyorlar  yani yediğiniz etin bir yüzü bonfile bir yüzü beyti kabap, zemininde ise nar ekşili soğan, biber ve domates var.Kebap olarak oldukça başarılı fakat benim mest eden bonfile et ile kıymanın oluşturduğu birliktelik bir yandan kıyma,bir yandan et tadı doyma duyumun ölmesine neden oldu yedikçe yedim, bide üstüne sarımsak tadı,offff dedik.Birçok yerde kebap denemem oldu  ama bu seferki gerçekten farklıydı.Benim gibi kebap sevenler için mükemmel bir tat.Bu özel kebabın tadına baktığınızda emin olun sıradan bir kebap yememiş olacaksınız.Yolu İstanbul-Kozyatağı mevkisine düşenlerin bu kebabı yemelerini öneriyorum.Ölmeden yenecek 10 kebaptan biri diyebilirim.

    Bu spesiyal o kadar lezzetliydiki öncesinde yediğimiz pastırmalı humus ile kaşarlı mantarı unuttuk, unutalım zaten bu kebabın yanında onlardan bahsedersek haksızlık etmiş oluruz.
         Mekandan ayrılırken ustaya teşekkür ettikten sonra nacizane küçük bir tavsiyede bulundum.’’Bu kadar güzel bir kebap nar ekşili soğanla servis edilememeli bu kebab tabakda tek başına servis edilecek kadar iddalı’’ dedim.Yemeğinin tadına güvenen ustlar için sunum ikinci plandadır.Bence bu lezzet kesinlikle tek servis edilmeliki duyularımız farklı tatlar arasında gidip gelmeden sadece kebabın tadını varmalı.Bu spesiyal bu övgülerden fazlasını hak ediyor.Unutmadan söyleyelim masaya getirilen bazı meze ve meyve ikramı bizzat usta tarafından yapılıyor.Biz bi tatil günü gittik ve  kalabalık değildi.Eğer kalabalık zamandada bu şekilde bir ilgi varsa gerçekten takdir edilir. 

      Fiyat konusuna gelirsek 2 Kişilik Spesiyal + fındık lahmacun + içli köfte + 1 Humus+ 1 Kaşarlı Mantar + Çiğköfte + Ezme + 2 İçecek + Meyva  için 90 TL hesap ödedik.Aras Usta Kebap menüde kişi başı 25 TL yazıyordu.Garson arkadaş size ikram yaptık desede biz pek hissetmedik yani yediğimiz içtimizin parasını ödedik.Fiyatlar makul ne çok pahalı nede çok ucuz.

Aras Usta Kebap  25 TL
İçecekler 3 TL

Şakacı sokak No 28 Kozyatağı Kadıköy İstanbul Tel 0216 380 63 00


                                                                                                                      Gökberk Ö.













Yorumlar